Subsidie voor restauratie bruggen Elswout

16-12-2022
371 keer bekeken

De provincie Noord-Holland heeft aan Staatsbosbeheer een subsidie van €46.000 toegekend als bijdrage voor de restauratie van 8 monumentale bruggen op buitenplaats Elswout.

Buitenplaats Elswout is vrij toegankelijk en een geliefd wandelpark voor de hele omgeving. Bij het onderhoud van het park zijn een groot aantal vrijwilligers en maatschappelijke organisaties betrokken. Samen met professionals voeren zij schoonmaak- en kleine onderhoudswerkzaamheden uit. Er zijn echter meer werkzaamheden nodig om de unieke blauwe brug, gele brug en Zwitserse bruggen weer verdergaand op te knappen; dekplaten zijn verrot, er is sprake van houtrot in de leuningen en schilderwerk moet worden uitgevoerd.

In 2021 heeft Staatsbosbeheer de bouwkundige staat onderzocht en een plan gemaakt voor duurzaam herstel. Met de subsidie in het kader van de ‘Uitvoeringsregeling subsidie restauratie Rijksmonumenten Noord-Holland’ kunnen we de bruggen in 2023 weer in oude glorie herstellen.

De restauratie van de monumentale bruggen maakt onderdeel van het project om Elswout duurzaam voor de toekomst te behouden als gastvrije culturele buitenplaats.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen