Gebruikersplatform Elswout van start

24-04-2023
277 keer bekeken

Vorige week is een enthousiast gebruikersplatform Elswout onder leiding van onafhankelijk voorzitter Karen Heerschop van start gegaan.

De oproep van Staatsbosbeheer voor de werving van leden voor het nieuwe gebruikersplatform Elswout is niet onopgemerkt gebleven. Uit een flink aantal aanmeldingen zijn 15 betrokken mensen geselecteerd, die tezamen een goede afspiegeling van de verschillende gebruikers van Elswout vormen. De eerste kennismakingsbijeenkomst heeft vorige weer plaatsgevonden onder leiding van Karen Heerschop als voorzitter.

Staatsbosbeheer wil met het platform een diverse afspiegeling van bezoekers en omwonenden betrekken bij het beheer en ontwikkeling van Elswout. Zo kunnen we beter rekeninghouden met wensen, ideeën en zorgen. Het platform komt zo’n 3 keer per jaar samen om met Staatsbosbeheer het gesprek aan te gaan en raad te geven over zaken als beheer, natuur, activiteiten en ontwikkelingen op Elswout.

De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaken en het bespreken van de opzet van het platform. Tijdens de volgende bijeenkomst nemen de boswachters de groep mee naar buiten, om tijdens een wandeling meer te horen over de geschiedenis, natuur en de dilemma’s. Verslagen van de bijeenkomsten worden in de toekomst geplaatst op deze website.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen